19 apr. 2017

Välkommen till Lilla Song Contest 2017

Välkommen med din anmälan till Lilla Song Contest 2017


Regler
Dessa regler gäller från och med 2017

Medverkande
- Medverkande i Lilla Song Contest ska vara mellan 9-15 år. Dvs. man ska ha fyllt 9 år men ej ha fyllt 16 år vid tidpunkten för tävlingen.
- 10 finalister/akter + 1 reserv väljs ut för att tävla. Reserven ersätter om någon av de andra medverkande får förhinder.
- 8 st av de tävlande väljs ut genom vår traditionella ansökningsförfarande. (LÄS MER NEDAN) och de två sista finalisterna (akterna) väljs genom dess medverkan i Local Music Fest under torsdagen den 20 juli. (mer info i separat dokument)

Framförande
- Framförandet ska vara en sång.
- Man får sjunga på valfritt språk
- Genren är valfri
- Medverkande står för musik/bakgrundsmusik själva. Se mera information om detta lite längre ner.

Juryn och kriterier
- Juryn består av branschfolk och deras beslut kan inte överklagas
- En tvåa och en etta tas ut under tävlingen. Sedan finns även Publikens val. Ett pris som röstas fram av slumpvis utvalda i publikhavet. Juryn har inget inflytade över detta pris.
- Juryn kommer att bedöma sångförmåga, sångteknik och känsla men även scenförmåga, utstrålning samt förmågan att nå ut till publiken är viktiga element. Vi kommer även att ta i beräkning framtida potential samt hur man tolkar låten man valt.
- Efter tävlingen får de som vill träffa juryn och få lite mera feedback och tips på hur man kan bli bättre artist. Repetition och soundcheck under tävlingsdagen
-Repetitioner sker under tävlingslördagen v. 29 på Stadsteatern i Karlshamn.
Information om tider och liknande meddelas senare via denna webbsida.

Anmälan till tävlingen (Läs detta avsnitt noga)

Röstprov
För att kunna bli direktkvalificerad till en av de 8 finalplasterna, måste du skicka in ett röstprov till oss. Helst ser vi att du skickar en länk till din fil. Det går bra att skicka en länk till youtube eller någon annan sida. Du får max skicka 2 st bidrag. Vill du inte länk så mailar du filen till; lillasongcontest@gmail.com

Musiken
Vanligast är att man har sin bakgrundsmusik fil  I detta fall vill vi att du mailar den till oss samtidigt som du skickar ditt röstprov. Det går även att skicka via snigelpost, se adress nedan.
- Märk cd-skivan och allt annat du skickar med ditt namn. Det är så många som skickar in att den lätt kan komma bort annars. Och snälla försök samla allt (både bakgrund och låt med sång) på samma skiva.
- Glöm ej att skicka 1) karaokebakgrunden till den låt du vill tävla med 2) Samma bakgrund med din sång på. Detta görs samtidigt i din anmälan. Mailar ni får båda gärna ligga i samma mejl.

Det gör inget om alla ljudspår ni skickar in ligger på samma cd. Vi väljer ut de spår som ska användas och lägger på en gemensam cd ändå.
- Bakgrundsmusiken måste vara av god kvalitet. Att spela in från Spotify eller YouTube funkar sällan bra. Köp hellre en bra mp3-fil på t.ex iTunes. Där finns hur mycket som helst där.
- Låten bör helst inte överskrida 4.30 min
- Vald låt kan inte ändras i efterhand.

Det finns möjlighet att spela "live" på scen under tävlingen. Dock finns vissa begränsningar vad gäller backline och vad som finns på scen. Tänk även på att soundcheck äger rum på en annan scen och du därför inte hinner testa på den rätta scenen. Glöm inte att uppge exakt vad du/ni spelar och vad ni tar med er själva.

NYTT! Skicka in max 2 låtar du kan tänka dig att tävla med. Låtarna får gärna skilja sig åt. Vi har inte möjlighet att lyssna igenom fler. Skicka alltså bara låtar ni kan tänka er att tävla med och som ni har en karaokebakgrund till.

Uppgifter
- När man anmäler sig fyller man sig numera via vårt formulär.

Bilder
- Maila bild till lillasongcontest@gmail.com. Bilderna behöver vara minst 600 pixlar breda för att kunna fungera även i tryck. Gärna en bild med en total storlek på 1-2 mb.

OBS: Adressen (lillasongcontest@gmail.com) används endast för insamling av material. Vi svarar inte på allmänna frågor där.
- Bilden vara en ansiktsbild eller halvkroppsbild. Man ska tydligt kunna se era ansikten.
Sista anmälningsdag och presentation av utvalda finalister
- Sista anmälningsdag för 2017 är 6 juni. Finalisterna presenteras här på webben tidigast 2 veckor efter sista anmälningsdag beroende på anmälningsantal.

Ert röstprov samt bakgrund skickas via mail: lillasongcontest@gmail.com
eller till:

Lilla Song Contest
Östersjöfestivalen

Rådhuset
37481 Karlshamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar